Over Malta

Malta is een geweldig land in de Middellandse Zee en trekt elk jaar meer dan een miljoen toeristen. Je vindt op Malta behalve een aantrekkelijk klimaat, ook rust, natuur en cultuur. De megalithische tempels vormen één van de meest populaire bezienswaardigheden. De tempels, ruim 3000 jaar voor Christus gebouwd, zijn zeer indrukwekkend en bieden een oase van rust. Marsaxlokk staat bekend als pittoresk vissersdorp waar visliefhebbers hun hart op kunnen halen. In het dorp Naxxar staat een prachtige villa dat geheel is omgetoverd tot een paleis en dat bovendien is opengesteld aan het publiek. Ook de fraaie omgeving van Naxxar trekt veel bezoekers.

De meeste mensen bezoeken het eiland voor een heerlijke zonvakantie. Je mag een bezoekje aan de Turkooisblauwe lagune ten zuidwesten van het eiland Comino dan ook niet overslaan. Dit adembenemende meer is één van Malta’s topattracties. Verder kent het eiland vele badplaatsen waar talloze watersporten worden aangeboden. Je kunt er zwemmen met dolfijnen, het onbewoonde eiland Gozo verkennen of lekker genieten van een cocktail op het strand.

Malta heeft een levendig nachtleven. De eilandbewoners hebben een typisch mediterrane benadering van het leven: geniet zoveel mogelijk. Er zijn het gehele jaar door tal van evenementen en er zijn talloze nachtclubs, restaurants en wijnbars. In diverse clubs op Malta draaien in de zomer wereldberoemde dj’s als Tiësto, Van Heill en Paul Oakenfold. In de stad Bugibba kun je je 24 uur per dag vermaken. Of je nu een gokje wilt wagen in het casino, een film in de bioscoop wilt zien of tot in de vroege uurtjes wilt dansen, het kan allemaal op Malta.

Top 0 lastminutes in Malta